EUPEN, BELGIUM - JULY 29 : Van Genechten Yentl defender of KAS Eupen celebrates scoring a goal during the Jupiler Pro League match between KAS Eupen and KVC Westerlo on July 29, 2023 in Eupen, Belgium, 29/07/2023 ( Photo by David Hagemann / Photonews
u21

Finale kampioenschap maandag tussen Beerschot en KAS Eupen

De U21-teams van Beerschot en KAS Eupen spelen op maandag 2 mei vanaf 20.00 uur in het Olympisch Stadion in Antwerpen een heuse finale om de titel in Groep 2. Beerschot gaat aan de leiding met 58 punten, KAS Eupen is tweede met 57 punten. Terwijl Eupen moet winnen om de titel te winnen, zou een gelijkspel genoeg zijn voor Beerschot.

De toegang tot het Olympisch Stadion zal gratis zijn en KAS Eupen hoopt te kunnen rekenen op de steun van vele fans.

„In de eerste leg in Eupen verloren we met 0-3. Dit team was al samengesteld uit zeer sterke individuele spelers. Sommigen van hen hebben regelmatig voor het eerste team in de Jupiler Pro League gespeeld. Door die eigenheid is Beerschot volgens mij de favoriet voor de finale“, zegt Jean-Paul Nyssen, de coach van de U21-ploeg van KAS Eupen. Eupen wil echter geen nederlaag toegeven, integendeel: „We zullen ons team op de eerste plaats moeten zetten. We hebben de afwezigheid van enkele van onze spelers kunnen compenseren door drie wedstrijden te winnen tegen Virton, Oostende en Lierse.  Ook wij zijn in goede vorm, ook wij willen en kunnen deze wedstrijd winnen“, kondigt Jean-Paul Nyssen aan.