Pressespiegel

Schlagzeilen und Kommentare – Titres et commentaires

 

 Grenzecho

Tooooryokawa und das Wunder vom Kehrweg  

Japaner schießt die AS Eupen im Alleingang zum Klassenerhalt

 

L’avenir – Le Jour Verviers

Eupen n’a qu’une seule chose à dire: “ Arigatô, Yuta ! „

Le football aime les belles histoires. Celle de dimanche, qui met en scène le Japnonais Yuta Toyokawa lors du match Eupen-Mouscron, restera dans les annales.  

 

Sudpresse – lameuse.be

Toyokawa le héros

Incroyable : le triplé et l’assist du Japonais maintiennent Eupen au sein de l’élite. Toyokawa a débloqué la situation en fin de match. Un match dingue ! Voilà comment résumer en trois mots la rencontre Eupen – Mouscron qui devait permettre aux Pandas de se maintenir. Sorti du banc, Yuta Toyokawa a été le grand bonhomme de l’après-midi.

 

La dernière heure – Les Sports – www.dh.be

Toyokawa, l’improbable héros panda!

Eupen a réalisé un véritable miracle lors de la dernière demi-heure déterminante.  

 

BRF.be

AS Eupen schafft den Klassenerhalt

Die AS Eupen hat Mouscron am Sonntagnachmittag mit 4:0 geschlagen. Weil der KV Mechelen gegen Waasland-Beveren nur 2:0 gewonnen hat, bleibt Eupen in der kommenden Saison in der 1. Division A. Der KV Mechelen steigt ab.

 

 Het Nieuwsblad – www.niewsblad.be

Japanse supersub Yuta Toyokawa is beul van Mechelen

Yuta Toyokawa. Een naam die ze bij KV Mechelen nog een tijde vervloeken. De 23-jarige Japanse pocketspits had aan een invalbeurt van een halfuur genoeg om de degratatiestrijd op zijn kop te zetten. „Crazy, crazy. Hero, hero“ Verder dan dat reikt zijn Engels niet.  

 

Het Laatste Nieuws – hln.be

Eupen gered dankzij vier doelpunten in slotfase

Eupen blijft in eerste. De Panda’s hebben hun behoud te danken aan vier goals in 16 minuten (tussen de 73ste en de 89ste) tegen Moeskroen. Held van de namiddag werd Toyokawa. De ingevallen Japanner maakte, met de medewerking van onvolprezen aanvoerder Garcia, drie doelpunten. Luis Garcia nam het andere doelpunt voor zijn rekening.  

 

sporza.be

Vier goals na de rust behoeden Eupen voor degradatie

Eupen heeft zich verzekerd van het behoud met een onwaarschijnlijke 4-0-overwinning tegen Moeskroen. Het handhaaft zich ten koste van KV Mechelen dankzij het doelpuntensaldo. Sleutelmoment: Kort na de rust verschijnt Rotariu alleen voor doel. Hij heeft de 0-1 aan de voet, maar mikt van dichtbij over. Eupen overleeft en scoort daarna nog 4 keer. Man van de match: Yuta Toyokawa werd pas in januari naar de Kehrweg gehaald en ontpopte zich vandaag vanuit het niets tot held van Eupen met drie goals en een assist. Opvallend: Eupen boekt op de beslissende speeldag zijn grootste overwinning van het seizoen en mag dankzij een beter doelsaldo dan KV Mechelen in eerste klasse blijven.